Make-up kwasten (reinigen)

Elke avond reinig je jouw gezicht en vervolgens verzorg je het met kwalitatief hoogwaardige crèmes. Toch ontstaan er hier en daar onzuiverheden… Hoe kan dit? Hoogstwaarschijnlijk ligt dit aan jouw make-up kwasten!

Op de huid bevind zich veel vuil: Talg, huidschilfers, bacteriën en make-up resten. Dit komt uiteindelijk ook allemaal terecht in de make-up kwasten die worden gebruikt. Na verloop van tijd hoopt het vuil zich op in de en worden ze erg vies. Door deze vieze kwasten telkens weer op een goed verzorgde en schone huid te gebruiken werkt het averechts. De huid wordt onzuiver en make-up wordt lang niet meer zo mooi aangebracht. Het is dus belangrijk om uw kwasten goed te onderhouden!

Onze tips bij het uitzoeken van de perfecte kwasten
Heb je nog nooit van jouw lang-zal-ze-leven make-up kwasten gereinigd? Dan wordt het tijd om te investeren in een paar goede kwasten! Gooi die oude make-up kwasten weg want die hebben inmiddels wel hun beste tijd gehad.

Investeer in een paar kwaliteits kwasten. Je merkt zeker weten het verschil wanneer je kwalitatief hoogwaardige kwasten aanschaft. Het is misschien een uitgave, maar wanneer je ze goed onderhoudt gaan ze vele jaren mee! Vaak zijn goedkopere kwasten kwalitatief een stuk minder fijn (lees: te stug/hard) en ze zijn sneller af.

Koop geen recht afgesneden kwasten, kwasten met synthetische haren of kwasten die prikken. Maar let erop dat de kwasten zacht zijn, van echte haren gemaakt zijn en mooi rond gesneden zijn. Kijk ook of het handvat van de kwast lekker in de hand ligt en naar de dichtheid van de haren in de kwast.

Natuurlijk hoef je geen hele kwasten set aan te schaffen. Kijk welke make-up producten je dagelijks gebruikt en stem daar de kwasten op af. Bij het gebruik van nieuwe kwasten raden we aan de eerste keer voor gebruik de kwasten te reinigen

Reinigen van de kwasten
Reinig de kwasten regelmatig, het liefst een keer per week. Reinig ze met lauw water en een babyshampoo of milde shampoo. We raden aan bij een huid met acne of aanleg voor veel onzuiverheden de kwasten vaker te reinigen of eventueel meerdere kwasten aan te schaffen. Dit omdat de propionibacterium acnes bacterie op de huid aanwezig is. Hierdoor kan de acne zich sneller verspreiden naar de andere poriën.

Wat wij persoonlijk doen is de kwast vochtig maken met lauw water, een beetje shampoo in de hand doen en dan zachtjes de kwast door de shampoo roterend masseren. De make-up resten zie je  letterlijk uit de kwast komen. Herhaal deze stap net zolang tot je geen make-up meer uit de kwasten ziet komen en spoel daarna de shampoo goed uit met koud water. Leg daarna de kwasten op een handdoek om te drogen. Let op dat je ze niet rechtop zet, Zo voorkom je dat het water in de steel loopt. Dan kunnen ze roesten en uit elkaar vallen. Houd dus altijd de kwast met de haren naar beneden als je ze laat drogen na het reinigen.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s