Huidproblemen baby’s

Niet alleen volwassenen hebben huidproblemen. Maar ook kleine baby’s kunnen huidproblemen krijgen.

Luieruitslag
De meest bekende huidaandoening. Ontstaat vaak door zittend blijvende urine of ontlasting en geparfumeerde billendoekjes. De enzymen en parfum irriteren het tere babyhuidje waardoor luieruitslag ontstaat. Smeer een droge crème op de plekken met de luieruitslag: een crème op basis van zinkoxide die parfumvrij is (bijvoorbeeld Sudocrème) Houd verder de huid van de baby goed droog. Talkpoeder om de billen droog te houden tijdens de luieruitslag raden we af. Talkpoeder bevat vaak irriterende ingrediënten en kan  in de luchtwegen van de baby terecht komen.

Eczeem
Een baby met eczeem moet erg mild behandeld worden. Gebruik geen overmatig irriterende middelen die schuimen. Kies parfumvrije neutrale huidolie (‘Lanettecrème’). Gebruik geen wasverzachter en kies voor een parfumvrij wasmiddel. Geef je baby niet te vaak een bad, maximaal 5 minuten en 1 keer per week is voldoende. te lang in water kan de huid van een baby alleen maar meer irritatie geven.

Berg
Een laag schilfers op de (hoofd)huid. Niet ernstig en kan geen kwaad. Het komt door de schimmel: ‘Malessezia Furfur’. Breng een laagje olie op de huid van de baby en laat dit een nacht intrekken. De volgende dag zacht spoelen. Is het een ernstige variant, dan kan je naar de huisarts gaan om ‘Ketaconazol’ te halen. Dit is een speciale shampoo voor een huidje met berg.

Witte bultjes
Sommige baby’s hebben na de geboorte allemaal kleine witte bultjes: ‘premaire milia’. Kleine propjes talg die onder de huid zijn verstopt. Hier kan je niks aan doen en dit trekt langzamerhand vanzelf weg. Hier heeft meer dan de helft van de baby’s last van.

Baby acne
Bij baby acne zie je rode bultjes en zwarte puntjes op de huid. Je ziet het vaker bij jongetjes dan bij meisjes. Hier moet je verder ook niet aankomen, om littekens te voorkomen. De babyhuid is erg kwetsbaar en beschadigd snel. Vaak komt dit door de hormoonschommelingen van een baby. Mocht je er geen raad mee weten kun je natuurlijk altijd even langs de huidarts.

Staat het huidprobleem die jij zoekt hier niet tussen of heb je meer vragen?
Neem hier contact op.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s