Glycolzuur

Inmiddels is het bewezen dat verschillende peelings enorm goed effect geeft op huidverbetering en huidverjonging. Het maakt de huid egaler en gladder.

Afkomst ftuitzuren
Fruitzuren zijn zuren die over het algemeen afkomstig zijn uit fruit. Zo heb je zuren die afkomstig zijn uit citroenzuur, amandelzuur, melkzuur, appelzuur of bijvoorbeeld wijnzuur. Glycolzuur wordt verkregen uit suikerriet, maar komt ook voor in suikerbieten en in vruchten zoals ananas, meloen en onrijpe druiven.

Werking
Glycolzuur of fruitzuur in de puurste vorm heeft een peelend effect op de huid. Glycolzuur zakt tot de epidermis, een laag waar voornamelijk alle dode huidcellen zich bevinden. De cement-laag van deze dode huidcellen wordt opgelost en de dode huidcellen zullen los komen te liggen van onze huid.Hierdoor gaat er een afschilfering plaats vinden en de huid word direct wordt gestimuleerd nieuwe huidcellen aan te maken. Glycolzuur heeft van alle fruitzuren de kleinste moleculen en zal daarom het diepste en het makkelijkste in de huid penetreren. Grove poriën en huidverkleuringen worden minder zichtbaar. De huid wordt meer elastisch en is beter in staat zijn eigen vocht vast te houden. Glycolzuur werkt ook ontstekingsremmend doordat het een antioxidante werking heeft. 

Voor welke huid?
–          Een onzuivere huid
–          Een acne huid
–          Grove porïen
–          Opervlakkige pigmentvlekken, pigmentverstotingen of pigmentonregelmatigheden
–          Rimpels
–          Een matte, doffe en vale teint
–          Een rijpe huid

Resultaat
Het wordt al jaren in de cosmetische industrie gebruikt om de huid gladder en gezonder te maken. Glycolzuur verbetert de structuur van de huid doordat de celdeling van de huid gestimuleerd word. Grove poriën en huidskleur verschillen worden minder zichtbaar. De huid wordt meer elastisch en is beter in staat om zijn eigen vocht vast te houden. Kortom een oppepper voor uw huid!

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s