Dode huidcellen verwijderen

Waarom en hoe moeten we onze huid peelen?

De oude huidlaag verwijderen
De huid kan erg ruw en droog worden wanneer de dode huidcellenlaag niet weg wordt gehaald. Als de huid niet gepeeld wordt kan de huid een doffe teint hebben en verstopte poriën/onzuiverheden! Daarom is het belangrijk om de huid te peelen.

Scrubben/peelen.
Een scrub is een crème met een stevige grove korrel geschikt voor het lichaam. Een peeling is beter geschikt voor het gezicht dankzij de fijne korrels. De crèmes met de korrels kan je het beste 2 tot 5 minuten zacht met de handen op het gezicht inmasseren. Door het inmasseren met de korrels worden de dode huidcellen als het ware weg gegumd. Niet alleen haal worden de dode huidcellen weg gehaald, ook worden de fibroblasten gestimuleerd om nieuwe huidcellen aan te maken. Kortom er ontstaat een huidvernieuwing.

Fruitzuren.
Er bestaan ook peelings op basis van fruitzuren. Dit kan je ondergaan in een schoonheidsinstituut maar er zijn ook fruitzuren voor thuis. De zuren gaan de diepere huidlagen in en weken de bovenste huidlagen los. Wat naast het weghalen van dode huidcellen ook weer nieuwe huidcellen en collageenaanmaak stimuleert. Door de fruitzuurpeeling worden fijne lijntjes, pigmentvlekken, onzuiverheden en littekens minder zichtbaar.

Peel niet teveel.
Teveel peelen werkt averechts voor de huid en zal alleen maar beschadigen. Een a twee keer per week is voldoende als je een milde peeling voor thuis gebruikt. Breng de peeling aan op de huid en masseer deze met ronddraaiende bewegingen in. Door het inmasseren van de peeling wordt de doorbloeding in de huid gestimuleerd, waardoor de afvalstoffen van binnenuit ook goed afgevoerd worden.

Na het verwijderen van dode huidcellen.
Na de peeling is het een must om de huid goed te voeden. De huid kan droog en trekkerig aanvoelen na een peeling of scrub. Ons advies is om na een peeling een hydraterend masker aan te brengen en op het lichaam een rijke bodycème te gebruiken. Daarnaast adviseren we om een zonnecrème aan te brengen om de huid goed te beschermen en huidveroudering te voorkomen.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s