Deze musthave vitamines moet je slikken!

Vitamines en mineralen zijn belangrijke bouwstoffen voor je lichaam. Tegenwoordig krijgen we niet meer voldoende voedingsstoffen binnen, wat wel erg belangrijk is. Daarom kun je makkelijk met voedingssupplementen die tekorten aanvullen. Wij vertellen je welke vitamines en mineralen tot de basis van een gezond lichaam behoren. Zo verzeker je jezelf van een goede basis!

Multivitamine
Multivitamine hoort thuis in iedereen zijn/haar basis verzekering. Deze supplementen zorgen ervoor dat alle tekorten aan vitamines in je dagelijkse voedingspatroon weer aangevuld worden.

Vitamine C
Vitamine C heeft uiteenlopende functies voor het lichaam. Het verbetert de weerstand, je immuunsysteem, de lever, de bloedvaten en het helpt bij versteviging van botten, tanden en je huid. Vitamine C is een enorm krachtig antioxidant waarmee het de veroudering van je lichaam tegen gaat. Het vermindert bloedarmoede, stress, griep en vele andere ziektebeelden. Als je elke dag minimaal 2 à 3 duizend milligram vitamine C tot je neemt stimuleer je de optimale collageenaanmaak in je huid. Wees niet bang voor een te hoge dosering vitamine C. Omdat vitamine C in water oplosbaar is plas je te veel gewoon weer uit.

Omega 3
Omega-3 vetzuren remmen ontstekingen terwijl omega-6 vetzuren die juist opzwepen. Een juiste balans tussen deze vetzuren is noodzakelijk voor een goed functionerend zenuwstelsel, afweersysteem en voor je immuunsysteem. Vooral bewerkt voedsel is rijk aan omega-6 vetzuren van slechte kwaliteit, waardoor de optimale verhoudingen tussen omega 3 en omega 6 van 1:2 verstoord en soms wel 1:12 is. Hierdoor worden ontstekingen in ons lichaam verergerd. Daarom is een hoge inname van deze omega 3 supplementen een must.

Magnesium
Veel mensen leiden aan een tekort aan magnesium. Dit mineraal werkt krachtig tegen stress, depressies en krampen. Magnesium ontspant de spieren en het zenuwstelsel. Daarnaast levert magnesium een hoog gehalte aan energie. Bij een magnesiumtekort leid je snel aan vermoeidheid en lusteloosheid

Vitamine D3
Vitamine D tekort, veel mensen leiden hieraan, vooral in de winter. Vitamine D is een pro-hormoon die ervoor zorgt dat calcium en fosfor goed worden opgenomen. Vitamine D heeft daarnaast een krachtig invloed op onze stemming en werkt zo tegen neerslachtige gevoelens en depressie.

 

” Goede en gezonde voeding heeft soms een hogere prijs,
maar slechte voeding ook… “

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s