De mannenhuid

Een mannenhuid..
– is 25% dikker dan die van een vrouw (vanwege een hoger testosteron gehalte)
– Heeft een hogere talgproductie en zuurmantel
– Heeft een grovere  porie structuur
– Is is gevoeliger.
– Heeft een sterkere doorbloeding omdat ze veel zenuwuiteinden en haarvaten hebben
– Transpireert meer en sneller, daardoor droogt de huid sneller uit
– Heeft een betere collageen dichtheid. Dat wil zeggen dat de huid steviger blijft en rimpels minder snel ontstaan dan bij een vrouw.

Behoeftes van de man
– Geen glimmend gezicht (matteert)
– Een gekalmeerde,  goed beschermde en gehydrateerde huid
– Een snel intrekkend product
– Dat de huidlaag niet te dik wordt zodat verstopte poriën en ingegroeide haren worden voorkomen.
– Alles moet lekker simpel

Om aan deze wensen te voldoen is er een speciale mannen lijn ontwikkeld door Babor. Producten die aan de wensen van de man voldoen.

Hier onze huidverzorging stappenplan gericht voor de man:

Stap 1: Reinig en peel de huid tegelijkertijd
Gebruik een peel-reiniging voor het gezicht. Je wil de olie en het vuil weg wassen en de onzuiverheden en ingegroeide haren voorkomen.

Stap 2: Scheren
Je wil mooi glad geschoren zijn maar tegelijkertijd de huid niet irriteren. Nat scheren werkt het beste tegen irritatie. Ook is nat scheren hygiënischer en geeft minder kans op ontstekingen. Scheer altijd met de haargroei richting mee en gebruik een scheerschuim om dit proces soepel te laten verlopen. Het is nog beter voor de huid om niet direct met een mes op de huid te scheren. Gebruik een tondeuse. Hierbij irriteer je de huid niet. Dep de huid droog na het scheren en gebruik geen irriterende aftershave op basis van alcohol of parfum maar gebruik een kalmerende creme.

Stap 3: Hydrateer de huid
Kies een crème die gericht is voor de mannenhuid. Zorg ervoor dat de crème kalmeert, hydrateert, matteert en mocht je het nodig hebben: zuivert. Crèmes speciaal voor mannen trekken snel in en blijven niet op de huid liggen. Verzorg ook de huid rondom je ogen.

Stap 4: Bescherm de huid
Met een dagcrème bescherm je de huid al tegen veroudering. Maar ook zonnestralen kunnen de huid enorm snel verouderen. Nu zijn mannen veel buiten of sporten veel, daarom is het belangrijk om zonverzorging te gebruiken.

Onze mannen tips
1. Zorg ervoor wanneer jij je haren wast dat je de shampoo niet over je gezicht laat lopen, dit kan enorm irriterend en uitdrogend zijn voor de huid. De talgproductie wordt hierdoor overgestimuleerd waardoor de huid nog meer vet gaat produceren. Gooi je hoofd naar achteren en spoel zo je haren uit.

2. Verschoon regelmatig je kussensloop. De wax/gel die jij regelmatig in je haar smeert komt ook op je kussensloop terecht. Wanneer je slaapt komt het vet en vuil ook op je huid en heb je sneller kans op verstopte poriën.

3. Scheer je baard altijd met een scherpn schoon scheermes. Met een oud/bot scheermes heb je eerder kans op wondjes en is de kans op aanwezigheid van bacteriën groter.

4. Voor de zakelijke man: Gebruik een concealer onder je ogen. Hierdoor heb je weer een frisse blik en corrigeer jij je donkere wallen.

5. Eet gezond en drink genoeg water, dit zie je niet alleen aan je lichaam maar ook aan je huid!

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s