De huid van je ogen

Ogen zijn een belangrijk punt in het gezicht. Je wilt er alles aan doen om die mooie sprekende ogen de aandacht te geven. Ze moeten er fris en jong uitzien, de ogen zijn je visite kaartje. Hier onze tips en trucs!

Rondom de ogen is de huid erg gevoelig. De huid is dunner en er bevinden zich maar liefst 22 spiertjes! De huid rondom de ogen wordt continu bewogen en omdat deze huid een stuk minder talgkliertjes bevat en snel vocht arm is moeten we dit gebied goed behandelen! Tekenen dat je ouder wordt, is daarom ook snel zichtbaar bij de ogen.

“voorkomen is beter dan genezen” daarom adviseren we om vanaf je 25e het ooggebied al te gaan verzorgen met een speciale oogverzorging.

Waarom een speciale oogcrème?
Moleculen (kleinste deeltje van een moleculaire stof dat nog de chemische eigenschappen van die stof bezit.) van een oogcrème zijn kleiner dan een molecuul van een gezichtscrème. Daarnaast zijn oogcrèmes ook altijd veel milder qua werking en bevatten ze geen irriterende stoffen. Een gezichtscrème kan er juist voor zorgen dat u vochtwallen krijgt! De hoge werking kan soms niet goed verwerkt worden bij het ooggebied waardoor het zich gaat ophopen. Ook bevatten gezichtscrèmes vaak hygroscopische stoffen die vocht uit de atmosfeer aantrekken wat een oorzaak is van de vochtwallen en geïrriteerde ogen.

Ieder probleem heeft een andere oplossing nodig en dus ook een ander product:

Ooggel
Een luchtige gel-formule is geschikt tegen huidveroudering en vochtophopingen. De gel werkt verkoelend en is geschikt om in de ochtend te gebruiken wanneer je wakker wordt. Door de lichte textuur van een ooggel zal de make-up ook makkelijker aangebracht worden.

Luchtige oogcrème
Een luchtige oogcrème zorgt voor het verfrissen en verstevigen van de huid rondom de ogen. Het werkt tegen de donkere kringen rondom de ogen die je er vermoeid uit laten zien. Voor mensen die graag oogschaduw dragen, maar niet willen dat het in de lijntjes loopt, is dit product ideaal.

Een volle oogcrème
Een prachtig product om in de avond te gebruiken. De crème formules zullen de huid herstellen en extreem voeden. Ze zullen uitstekend werken tegen rimpeltjes en verslappingen.

Wat zijn opgezwollen ogen?
Opgezwollen ogen zijn een oorzaak van weinig slaap of een flinke huilbui. Heb je permanent opgezwollen ogen? Dit kan vocht- of vetophoping zijn: veroudering speelt hierbij een rol. De huid verliest stevigheid en het bindweefsel verzwakt. Daardoor treed de zwaartekracht in werking en gaat het vetweefsel ophopen. Een anti-age oogcrème zal ondersteunen maar het probleem niet volledig wegnemen. Een ooglidcorrectie kan dit probleem verhelpen.

Last van gezwollen ogen?
Onze tips:
1. Masseer zachtjes het gebied onder uw ogen, doe dit met een rijk verzorgende oogcrème.
2. Spoel de ogen met koud water.
3. Hou een ijskoude lepel of een afgekoeld zakje kamille thee onder je ogen. Gebruik eventueel een oogmasker tegen de afvalstof ophoping.
4. Beperk zout inname, dit houdt alleen maar vocht vast. (Sla vooral de chips, olijven en zoute noten over!)

Breng oogcrème niet alleen onder je ogen aan.
Wat veel mensen vergeten is dat het erg belangrijk is om de huid tot de wenkbrauw te verzorgen. Ook daar kan de zwaartekracht optreden waardoor we overhangende oogleden krijgen. Dit willen we natuurlijk graag voorkomen.

Slaap en drink voldoende.
Slapen is een must om donkere kringen onder de ogen te voorkomen. Probeer vermoeidheid en stress te voorkomen. Neem voldoende ijzer, vitamine B, C en K. Een tekort zal ook een grauwe grijze waas onder de ogen geven. Dit krijg je binnen door voldoende zuivel, bladgroenten, eieren en visolie te consumeren. Drink daarnaast voldoende vocht en kruidenthee. Dat zal de overtollige vochtophoping helpen afvoeren.

Draag een zonnebril
Wanneer je een zonnebril draagt bescherm je niet alleen je ogen, maar ook het huidgebied rondom de ogen.

Gebruik de Illuminator!
Een illuminator voor onder de ogen is dé uitkomst als je een stralend frisse blik wil. Dit is een soort concealer speciaal gemaakt voor rondom de ogen. De Iluminator camoufleert de verkleuringen rondom de ogen en licht het ooggebied op. Daarnaast bevat het licht reflecterende pigmenten die licht weerkaatsen, waardoor de aandacht nog meer getrokken wordt naar de ogen.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s