Dagcrème met SPF….

Hecht niet zo veel waarde aan een SPF in je dagcrème! Dit zelfde geld voor een zonfactor in je make-up. Huidverzorging is bedoelt om je huid te verzorgen en een zonnebrand crème is bedoelt om je huid te beschermen tegen de zon. Ga je ze combineren, dan haal je niet het maximale effect niet van een zonnefactor. Je smeert dan nooit voldoende zonnefactor op je huid dan zou moeten…

Wil jij je huid goed beschermen dan dien je minimaal 2mg crème per cm2 aan te brengen op de huid. Dat kun je vergelijken met ongeveer 1 theelepel zonnebrand crème voor alleen het gezicht. Als de zonnefactor vermengd is met je crème en dus verdund is, kan je nagaan hoeveel je dan op je huid moet smeren. Je smeert dan altijd een te dunne laag zonnefactor op.

Ook is het is belangrijk dat jij je zonnefactor geregeld bij smeert. Neem altijd een zonnefactor mee op pad. Vooral in de volle zon dien je elke 2 uur jouw zonnefactor aan te brengen. Vooral als je daarbij ook nog veel transpireert of gaat zwemmen. Een zonnefactor is vaak water resistent gemaakt, waardoor het bij lichte transpiratie ook juist op zijn plek zit. Toch spoelt er bij het zwemmen veel van jouw factor weg en dien je je opnieuw in te smeren na het zwemmen.

Je kunt op de verpakking van een dagcrème niet terug vinden of je naast een UVB ook een UVA bescherming hebt. Vaak zit in een dagcrème met SPF alleen maar een UVB bescherming. Een UVA bescherming is ook enorm belangrijk omdat deze UV stralen jouw huid verouderen. En dat willen we natuurlijk niet!

Advies
Smeer eerst een verzorgende dagcrème of serum op, vol werkstoffen die jouw huid hydrateren, zacht en soepel maken. Gebruik daarna de zonnefactor om ook die bescherming te bieden tegen de zon. Bij een intense zon geregeld de factor bijsmeren (elke 2 uur).

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s