7 tips waar je mee moet stoppen!

Tip 1
Stop met roken. Door roken vernauwen de bloedvaten. Je stofwisseling wordt slechter en ook het transport naar de huid. Daardoor krijgt dj huid niet genoeg zuurstof en vitamines. Ook krijgt de huid meer moeite met het afvoeren van de afvalstoffen. Hierdoor ontstaat een grauwe, onzuivere huid die droog en stug aanvoelt.

Tip 2
Vermijd suikerhoudende producten zoals frisdrank, snoep en koek. We hebben al eens eerder in een artikel geschreven dat suiker een grote boosdoener is voor de huid. Suiker gaat zich aan collageen vast plakken waardoor er eerder rimpels en lijnen worden veroorzaakt.

Tip 3
Ga niet streng diëten. En dan spreken we vooral over een (crash) dieet dat een jojo-effect veroorzaakt. Het nadeel van een streng dieet is dat je lichaam weinig voedingstoffen zoals vitamines en mineralen binnenkrijgt omdat jij je beperkt tot weinig eten. Kies eerder voor een gezond voedingspatroon met veel groentes, fruit, noten, zaden, vlees en vis. Mocht je willen afvallen en het lukt je niet, investeer dan in een personal trainer!

Tip 4
De zon is heerlijk Je krijgt een mooie bruine kleur en je maakt vitamine D aan wat je gelukkig maakt. Maar helaas heeft de zon ook vele nadelen. Zo kunnen de UV stralingen de huid verslappen, droger maken en hyperpigmentatie veroorzaken. Of wat dacht je van een verbrande huid, met huidkanker als gevolg. Een een dikke stugge, droge huid vol pigmentvlekken laat jouw huid een stuk ouder lijken! Smeer daarom altijd je gezicht en lichaam in met hoge SPF (30+) en draag beschermende kleding. Probeer de zon te vermijden tussen 12:00-15:00 uur door de schaduw zo veel mogelijk te zoeken.

Tip 5
Stop met het gebruiken van zeep op je gezicht. Zeep maakt schoon, maar iets te schoon. Voornamelijk antibacteriële zeep. Je tast de natuurlijke vet mantel van de huid aan. De vet mantel zorgt ervoor dat jouw huid het vocht vast kan houden en beschermt tegen uitdroging. Als deze is weg gewassen herstelt je huid het weer op natuurlijke wijze. Dit duurt zo’n 2-4 uur. Tot die tijd is je huid enorm vatbaar voor invloeden van buiten af zoals bacteriën. Het resulteert op een (over)gevoelige en droge huid. Denk ook altijd bij het uitspoelen van je shampoo dat het niet over je gezicht loopt.

Tip 6
Reinigingsdoekjes kun je zien als kant-en-klaar maaltijden voor je gezicht. Het is lekker snel en gemakkelijk. Maar helaas zijn er maar weinig voordelen aan deze doekjes. Vaak bevatten reinigingsdoekjes zeep, alcohol, parfum en andere irriterende stoffen. En dat is nog niet het enige. De reiniging die in de doekjes zit veeg je over de huid heen, maar je wast deze er vervolgens niet af met water. Dit betekent dat deze irriterende producten ook nog eens achter blijven op jouw huid. Resultaat: Een droge, (over)gevoelige en rode huid.

Tip 7
Reinig je gezicht elke dag. Het is toch best wel gek: Mensen geven meer geld uit aan het schoonmaken van het toilet met een toiletreiniger dan aan producten voor het reinigen van hun eigen gezicht! Onze huid is er om ons lichaam te beschermen, het is belangrijk dat de huid goed kan functioneren. Door vuil en bacteriën op de huid ontstaan verstopte poriën. Het gebruiken van een crème werkt ook niet. Want hoe kan een crème nou goed intrekken als er nog een laag vuil op de huid ligt? Je kan net zo goed de crème door het toilet spoelen als je jouw huid niet reinigt, zonde van je geld.

Onze tips om jouw huid te verbeteren:
Reinig met een milde reinigingsolie. Een olie zonder zeep en andere irriterende stoffen maar juist met verzorgende oliën zoals Sesamolie en sojaolie rijk aan vitamine C. Deze reiniging dien je af te spoelen met water. Daarna kun je jouw huid verzorgen met een rijke vitamine crème en beschermen tegen de schadelijke zon met een zonnefilter.

Probeer te stoppen met roken en neem extra vitamine C in supplement vorm. Roken is een grote aanslag op je lichaam en met vitamine C kun je de grote schade wat beperken. Begin daarnaast met gezonde voeding. Probeer eens suikervrij te eten en kies voor producten van de natuur. Een product wat eigenlijk niet gelabeld hoeft te worden met ingrediëntenlijst. Dat betekent dat er weinig wordt gesjoemeld met de inhoud van het product wat jij eet!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s