Vochtarme huid

Water is enorm belangrijk voor de huid. Tussen de huidcellen leeft vocht, ook wel bekend als Hyaluronzuur. Nu wil het niet meteen zeggen wanneer u een droge huid heeft dat u meteen tekort aan vocht heeft, dan heeft u een tekort aan vetten.. maar daarnaast kunt u dus ook nog een vochtarme huid hebben!

Hoe herkent u een vochtarme huid?
Vaak voelt de huid een trekkerig aan en als u de huid optilt ziet u meteen fijne lijntjes ontstaan. Men kan de huid eigenlijk vergelijken met een pot grond waar geen water aan toegevoegd is. De grond wordt dan droog, dor en er ontstaan barsten in. Dit gebeurt ook met de huid wanneer deze vochtarm is. Vooral droogte lijntjes zijn dan erg zichtbaar in de huid.

Hoe ontstaat een vochtarme huid?
Dit kan ontstaan doordat de beschermingsbarrière verstoord is waardoor vocht snel weer verdampt uit de huid, of doordat de huid onvoldoende voedingsstoffen krijgt om al het vocht vast te houden. Het kan ook komen doordat het vocht in de huid te langzaam getransporteerd wordt naar de huidoppervlakte.

Wat zijn de oorzaken van een vochttekort?
We kunnen het de huid erg moeilijk maken. Door overmatig te zonnen, ongezonde vocht afdrijvende diëten, verkeerde cosmetica, eiwitrijke voeding en door extreem heet te douchen verliezen we erg veel vocht. Volgt u een eiwitrijk voedingspatroon? Zorg dan voor een goede verhouding tussen koolhydraten en eiwitten zodat het vochtgehalte niet wordt aangetast. Koolhydraten kunnen het vocht beter vast houden. Bescherm de huid goed tegen de zon met een zonnecrème om dehydratatie tegen te gaan. Gebruik eventueel tijdens het zonnen een minerale spray die het vocht vasthoud en drink minimaal 2 liter water per dag.

Eerst water, de rest komt later!
Vocht is een transportmiddel in de huid, zonder voldoende vocht in de huid sterft het collageen en elastine af. Dit omdat er niet voldoende voedingstoffen aangevoerd worden. Daarom doen wij bijvoorbeeld tijdens een ampullen splash altijd eerst vocht ampullen voor een voedend ampul gebruiken. Zo gebeurt dit ook bij het ampullen paasei en adventskalender. Doordat we eerst het vochtgehalte in de huid herstellen dringen de werkstoffen die daarna aangebracht worden veel dieper in de huid.

Waarom alleen water de huid uit droogt en niet schoon maakt.
De kraan bevat vaak hard water.. hard water? We horen u al denken! De mineralen in het water zijn hierbij de boosdoeners. Deze kunnen de reiniging niet goed van onze huid af wassen. Gebruik dus een milde reiniging voor de huid en kies eventueel voor een waterontharder als u echt last heeft van een extreem droge huid. Overigens zijn er veel mensen die alleen hun huid wassen met water. Vuil op de huid bestaat voornamelijk uit vetten en oliën (talg en afvalstoffen). Enkel en alleen met water krijgt u dit niet goed schoon. Onze tanden poetsen we ook met tandpasta, en tijdens de afwas gebruiken we ook afwasmiddel. Waarom dan geen geld investeren in een gezichtsreiniger?

Musthave ingrediënten en producten voor een vochtarme huid:

Hyaluronzuur: De perfecte werkstof voor een vochtarme huid. Hyaluronzuur is een huideigen stof met een extreem vochtbindend vermogen
Vitamine C: Omdat we vocht verliezen omdat de beschermingsbarrière verstoord is moeten we deze sterk maken. Dit kunnen we doen door vitamine C aan te brengen op onze huid voor extra weerstand.
Glycolzuur: Een extreme vochtbinder en het verwijdert ook meteen de dode huidcellen van de huid! 2 vliegen in 1 klap!
Collageen: Net zoals hyaluronzuur een goede vochtbinder voor de huid.

En andere vochtbinders zijn glycerine, Dimethicone en Cyclomethicone, wolvet en onder andere urea.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s