Suiker is slecht voor de huid…

Dat suikers slecht voor je figuur zijn was al bekend. Maar wist je dat suikers ook slecht zijn voor de huid? Versuikering (glycatie) in de huid is een grote beslissende factor voor rimpelvorming!

Te veel suiker in het lichaam zorgt ervoor dat de insulinespiegel snel stijgt. Die hoge piek zorgt ervoor dat suikers via het bloed door het hele lichaam getransporteerd worden en daar ook worden opgenomen. Suikers hechten zich aan proteïnen (eiwitten) en peptiden. Dit proces noemen we: Glycatie. Wanneer het glycatie proces ontwikkeld ontstaan er schadelijke moleculen in de huid. Deze noemen we: Advanced Glycation End products (AGE’s).

Suiker en acne
Een hoog glycerine index is slecht voor acne. Een hoog suikergehalte kan van invloed zijn op acne omdat de “suikerpiek” in het bloed zorgt voor de aanmaak van insuline. Insuline stimuleert de productie van het hormoon: androgeen. Dit hormoon verhoogt op zijn beurt de talgproductie.

Voeding
Maar hoe moet ik dan eten? Waar moet ik op letten? Voornamelijk zijn snelle suikers de boosdoeners. Dat zijn verschillende zoetstoffen in drankjes, snoepjes en bijvoorbeeld koekjes. Ook geraffineerde producten zoals witbrood, witte rijst en witte pasta kunnen zorgen voor een snelle suikerpiek. Deze raden we dus af. Wil je toch suiker eten? Kies er dan voor om dit zo vroeg mogelijk op de dag te doen. Dan kan je lichaam de suikers beter verbranden.

Kies voor zilvervlies rijst, volkoren brood, havermout en je focus leggen op groentes en fruit. Ook het eten van dierlijke producten is goed om de bouwstenen van de huid te stimuleren. Denk hierbij aan kwark, yoghurt, eieren en vlees.

 

Advies
Probeer suikers te beperken of het liefst te schrappen en neem een gezond en gevarieerd voedingspatroon aan. Je huid blijft dan beter in conditie en het wordt rustiger.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s