Seizoenen veranderen je huid…

De seizoensveranderingen beïnvloeden onze huid behoorlijk. Laten we  eens even door nemen wat er precies gebeurt als er een weersverandering aankomt….

Lente
In de lente komt onze verstopte, soms verwaarloosde huid onder de kleding tevoorschijn en mag het weer gezien worden. De huid is veel binnen geweest met kachels en heeft heftige weersomstandigheden mee gemaakt. Het lichaam houdt in de wintermaanden veel afvalstoffen vast en het is goed om rond deze periode uw lichaam en huid te detoxen. Daarnaast komt langzamerhand de zon weer lekker tevoorschijn en is het een must om de zonbescherming weer uit de kast te pakken als u dit nog niet standaard doet. Ook ons lichaam moet goed verzorgd worden om de droogte die we in de wintermaanden hebben opgelopen weer te laten verdwijnen.

Zomer
Warme dagen en veel UV-stralingen komen op de huid. Dit veroorzaakt snel een vochtarme huid. Dus vergeet niet om de huid goed te hydrateren in de zomer. Daarnaast moeten we de huid goed beschermen tegen de UV-stralingen die de huid verouderen. Door de warme dagen is het erg fijn om in de late avonduren iets extra’s te doen voor de huid zoals een hydraterend masker, dat is echt geen overbodige luxe. Ook het verwijderen van dode huidcellen is een must omdat de bruining die op de huid komt mooier kleurt, maar in de zomer stoot de huid ook meer dode huidcellen af (wegens beschadiging van UV-licht).

Herfst
Zomers loopt hoe dan ook de huid toch veel schade op. Het is belangrijk om dit in de herfst te herstellen. Daarnaast moeten we de huid ook voorbereiden op de koude, droge temperaturen die er in de winter aankomen. Het is belangrijk om de huid dus te repareren, de weerstand op te bouwen en de stofwisseling te activeren.

Winter
Wederom een seizoen dat veel vocht onttrekt uit onze huid. Kies voor vollere crèmes op olie basis. Daarnaast is dit het seizoen dat de lippen erg kan uit drogen. De huid wordt goed verstopt onder alle kleren en het is daarom voor de huid lekker om een rijke body crème of butter te gebruiken. Vergeet hier niet om de huid te beschermen tegen de zon die met weerkaatsing van sneeuw de huid erg beschadigen.

 

Dit betekent dat je iedere seizoen andere producten nodig hebt voor je huid, ga dus elke 4 maanden naar een specialist om je huid te laten bekijken voor een bijpassende huidverzorging.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s