Roken

Dat roken slecht is voor je algehele gezondheid is al langere tijd bekend.We kennen allemaal dat plaatje van rokerslongen en gewone longen. Maar wat voor effecten heeft roken nou eigenlijk op jouw huid?

Dichtgeslibde bloedvaten door roken
Door roken vernauwen de bloedvaten. Dit komt omdat ze verstoppen met de afvalstoffen uit sigaretten. Daardoor kan het bloed niet meer goed doorstromen in de bloedvaten wat een slechte doorbloeding oplevert. De huid wordt dof van kleur en functioneert daardoor minder goed. Daarnaast gaan de bloedvaten blauwpaars opschijnen in de huid.

Je huid krijgt niet genoeg zuurstof en vitamines
Omdat de bloedvaten in je huid zijn dichtgeslibd krijgt je huid niet meer de voldoende vitamines vanuit uit je voeding. Daarnaast wordt de zuurstof toevoer naar de huidcellen geblokkeerd. Dit versnelt het huidverouderingsproces. Je krijgt een grijsgrauwe huid en vele malen sneller rimpels.

Onzuivere huid
Een slechte transport in de bloedvaten zorgt voor een slechte afvoer van afvalstoffen. Gepaard met dagelijks je handen in je eigen sigarettenrook zorgt voor een toename van huidonzuiverheden. Met name mee-eters.

Afbraak van het bindweefsel
Door bepaalde gifstoffen in sigaretten en rook wordt de afbraak van jouw bindweefsel versneld. Dit betekent dat de elasticiteit van je huid snel afneemt en rimpels en huidplooien sneller ontstaan.

Kaalheid
Door slechte toevoer van bloed kun je sneller kaal worden. Haren krijgen niet genoeg voedingsstoffen waardoor de haarwortel sneller afsterft. Daarnaast heb je sneller grijze haren als roker.

Psoriasis
Roken en psoriasis gaan hand in hand met elkaar. Roken kan deze huidaandoening versterken en er kan zelfs een ergere vorm onstaan: De ziekte van Andrews en Barber. Een psoriasis gepaard met pus, blaren en bulten. Ook bepaalde immuunziekten kunnen gestimuleerd worden tijdens het roken.

Geur
Nadat jij je lekker gedoucht hebt en een heerlijk geurtje hebt opgespoten denk jij dat je heerlijk ruikt… Helaas integendeel. Een ander ruikt de rook meteen. Niet alleen als je net gerookt hebt. Maar denk eens aan je huid, haar en ademhaling. Je lichaam scheidt de afvalstoffen van binnenuit uit naar buiten. Via je talg- en zweetklieren. En dat is niet een hele fijne geur.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s